Кои са предимствата на новите модели ?

Несъмнено прахосмукачките роботи са един от най-верните помощници на всяко съвременно домакинство. Няма жена, която да не е оценила работата на иновативната интелигентна прахосмукачка, веднъж след като се е снабдила с такава. Най-значимите предимства на този интелигентен асистенпред ръчното почистване са, фактът че почистването става без ваша намеса – през това време вие може да си почивате или да вършите друга част от домакинските си задължения. Също така, почистването от прахосмукачка робот е много по-прецизно, като тя достига и до труднодостъпните места. Повече нови модели са за сухо и мокро почистване, което със сигурност води до едно – перфектно почистен под без следа от прах и боклуци.

В тази статия бихме искали да ви бъдем полезни като разгледаме някои от най-популярните нови модели прахосмукачки роботи, като ще изтъкнем тяхните предимства.

 Модели

Започваме с CecotecConga 3790 – интелигентна прахосмукачка и моп, която ще ви впечатли с функциите си 4 в 1.Благодарение на високата си всмукателна мощ (2.700 Ра), както и страничната и универсална четка, роботът премахва безупречно боклуци, прах и косми от подовите повърхности.  Сухото и мокро почистване с моп осигуряват двойно  безупречно почистване за Вашия дом или офис. Устройството сканира околностите в реално време, изчислявайки най-ефективния маршрут за почистване, и може да бъде контролирано с дистанционно, чрез приложение за смартфон или чрез гласова команда.

Продължаваме с едно изкушаващо високотехнологично предложение - Xiaomi Dreame Trouver LDS Vacuum Mop Finder. Този робот притежава функция Smart Map, благодарение на която притежава разширени функции на картата и изключително прецизно изчислява маршрута си. За тази прахосмукачка дебелите кили, лайсните и преградите до 20 мм не представляват абсолютно никаква пречка. Прахоуловителят ѝ е  с изключително голям капацитет от 570 mL, резервоарът за вода е с вместимост 270 ml, алитиевата батерия с капацитет 2600 mAh, което позволява безупречно почистване на целия дом без да се налага да прекъсвате, за да добавите течност или да заредите батерията. За да бъде още по-функционален Xiaomi Dreame Trouver LDS Vacuum Mop Finder може да се контролира чрез приложението MiJia APP.

По-бюджетният модел ILIFE X620 ще ви изненада с невероятно съотношение цена качество. Това е интелигентен домашен асистент, която предлага както сухо, така и мокро почистване. Интересното при него е, че благодарение на навигационния си сензор, системата автоматично регулира мощността на засмукване, в зависимост от повърхността, която почиства - мокет, плочки или паркет. Също тка високотехнологичната му система го предпазва от сблъсък с други предмети, както и избягва стълбища. Всмукателната мощност е 1200 Pa, контейнерът за вода е с вместимост 300 ml, а силната му батерия позволява около 110 минути работа. Роботът е изключително тих, като нивото на шум е по-малко от 50 dB.  Елегантният му дизайн с височина едва 7,2 см му позволява да премина почти навсякъде.

А сега ви представяме iRobot Roomba 980 – който предлага всичко, от което имате нужда з апочистване на подовите настилки във вашия дом. Може да контрорате този домашен асистент лесно и удобно чрез мобилно приложение, дори когато сте в движение. Двете му противоположно въртящи се четки осигуряват изключително прецизно почистване на всякакъв вид под – паркет, ламинат, плочки, балатум или килим. Едно от невероятните предимства на iRobot Roomba 980 е, че освен, че минава почти навсякъде, благодарение на системата Wall Follow той може да почисти труднодостъпните места като ъгли, около стените и други. Притежава функция Carpet Boost, която автоматично разпонава меката подова настилка и се включва, за да я почисти безупречно. Оборудван е с Antitangle система, благодарение на която ви спестява множество проблеми, като не се заплита в кабели. Инелигентната система разполага с изключително много модерни функции, които я предпазват от удари и падане, позволяват да почиства по-упорити петна и замърсявания на едно място, както и изключително дълго издържаща батерия.

Решението за закупуване на прахосмукачка робот за вашия дом или офис е лесно, а крайният резултат винаги ви остава без думи!