Днес, прахосмукачките роботи набират все по-голяма популярност, отменяйки все повече домакини, в домашното почистване. С всяка изминала година, тези верни робо-помощници стават все по-интелигентни и все по-добри в това, за което са предназначени, а именно почистването на подовите настилки. Те кръстосват домовете неуморно и старателно, оставяйки след себе си чистота и блясък.

Независимо дали вашият дом има твърди подове или килими, мощното засмукване, контейнерите за прах с голям капацитет и богатият набор от функции, на най-добрите прахосмукачки роботи, ще ви осигурят едно наистина безупречно почистване, спечелвайки адмирациите ви още от самото начало. Почистването на дома вече спокойно може да се нарече “забавно като детска игра”.

Коя е вероятно най-добрата прахосмукачка до 1000лв

И все пак, кои са най-ефикасните роботизирани прахосмукачки на пазара? Дори нещо повече, кои са най-добрите прахосмукачки роботи под 1000 лв? Безспорно, съществуват много добри модели, с ненадминат набор от функции, които осигуряват отлично почистване с минимални усилия от ваша страна. Цените, на някои от тях обаче, достигат 1500, че дори и 2000 лв.

Но това никак не означава, че трябва да се отчайвате и да продължите да използвате традиционната прахосмукачка. Добрата новина е, че благодарение на забързания темп на технологичното развитие, компаниите производителки успяват да ни зарадват с все по-иновативни модели, с все по-добри характеристики и на все по-достъпни цени. Каква е другата добра новина? Другата добра новина е, че вече можете да притежавате роботизирана прахосмукачка с невероятен набор от функции и превъзходна ефективност, без да надхвърляте бюджета от 1000 лв.

Безспорно, когато говорим за ефикасни, интелигентни и стилни прахосмукачки роботи, едни от най-често срещаните имена, на световната технологична сцена, са тези на компаниите Xiaomi, iRobot и ILife. И наиситна, техните модели могат да се похвалят с висока сила на засмукване, богат асортимент от функции, мощни батерии и напълно автономен режим на работа. И още по-важното - много от тях могат да бъдат ваши за по-малко от 1000 лв.

Нека сега разгледаме някои от най-добрите робо-прахосмукачки, в този ценови диапазон.

ILife A9s - 849 лв.


През последните години, компанията iLife вложи неимоверен труд и инвестиции, в разработката на своите модели роботизирани прахосмукачки. В крайна сметка, усилията ѝ бяха възнаградени и на пазара се появи A9s. Интелигентният домашен помощник е оборудван с изцяло обновена система за вибриращо почистване, четири режима на работа, както и с революционен HEPA филтър, успяващ да улови с лекота дори и най-малките прахови частици, акари и алергени.

ILife A9s може да се похвали с всички полезни характеристики на предходните модели, като задаване на графици за почистване, автономно зареждане, богат арсенал от сензори, както и гласови съобщения. В допълнение, умният робо-помощник предлага 360-градусова камера, голяма ротационна четка, контейнер за смет с капацитет от 0.6 л. и всмукателна сила от 1000 Pa. Всичко това може да бъде ваше само за 849 лв.

Xiaomi Dreame Bot L10 Pro - 799 лв


Китайският технологичен гигант Xiaomi също има с какво да се похвали, когато иде реч за прахосмукирането на подовете. Само срещу 799 лв получавате иновативна навигационна система, подобрен софтуер, електронен резервоар за вода и всмукателна мощност от цели 4000 Pa. Благодарение на множеството си подобрения, иновативната си технология и атрактивната си цена, моделът Dreame Bot L10 Pro безспорно се е превърнал в образец за подражание.

Роботът е по-стилен, по-ефективен и по-тих от предишното поколение. В допълнение, L10 Pro може да се похвали с 5,200 mAh батерия, позволяваща 150 минути работа с едно зареждане, голям резервоар за смет с обем от цели 0,57 л. и воден резервоар с капацитет от 0,27 л.

iRobot Roomba Combo - 699 лв


Американската технологична компания iRobot не отстъпва с нищо на своите конкуренти. Моделите от семейството на Roomba са идеален пример за това. Roomba Combo се адаптира отлично към ежедневието ви и определено ще ви изуми със своята интелигентност и висока ефикасност.

Само срещу 699 лв. получавате роботизирана прахосмукачка с три режима на работа, сухо и мокро почистване, както и електронна помпа, която контролира водната струя за безупречно мокро почистване. Роботът е идеален както за твърди подове, така и за подове с меки настилки.