Днес, във времена, когато изкуствения интелект заема все повече място в живота ни , а технологиите са неизменна част от ежедневието ни , си даваме сметка , че Животът е даден , за да му се наслаждаваме и да опознаваме себе си . И ако преди години някой ни беше казал , че робот ще чисти дома ни , докато ние си почиваме , може би щяхме да му се изсмеем.  

Към днешна дата, не само, че това е реалност, но и вече незаменима част от бита ни. 

Как работи Roborock S8?

Пример за това е роботизираната прахосмукачка Roborock S8. Двойните основни четки са спецификата на тази серия , и усукването им под ъгъл дава възможност да уловят възможно най-много прах и боклуци , без да има опасност от заплитане. Независимо дали килимите ви са мъхести , кадифе или вълнена тъкан , двойната четка без проблем ще мине през влакната , без да ги огъва или пречупва. Четките работят с мощност 6000 Ра , което прави Roborock S8 най-мощната прахосмукачка. Тази мощност роботът може да постигне благодарение на функцията си Roborock Carpet Boost + . Когато сензорите на S8 засекат килим , те автоматично променят режима на работа -  засилват вакуума и повдигат мопа. Обемът на контейнера за прах е 400 мл. В тих режим роботът е активен в продължение на 180 мин.

Предимства

Още с първото стартиране, Roborock S8 картографира дома ви , като заедно с това използва и 3D система за защита. С тази система , роботът се ориентира отлично както през деня , така и през нощта и може да разпознава по формата и обема до 42 различни обекта , включително разклонители, кабели, обувки, дори животински „изненади“. Във всички останали случаи S8 разчита на своята LiDAR система за навигация, за да изчисли най-ефективния и оптимален маршрут за почистване.