Само по дизайна на една прахосмукачка робот сте способни да разберете всичко за нея – простичко, но ефективно. Това е мотото на новият Mi Robot Vacuum Mop Pro. Както подсказва името му, той може да засмуква мръсотия, но също така да мие. Това е възможно, благодарение на двойния си резервоар за прах (300 мл.) и вода (200 мл.).

 

Прахосмукачката робот се предлага в два варианта – бяло и черно с матова повърхност. Всеки от тях има LDЅ лазерен сензор, който се завърта на 360 градуса, изучавайки непрестанно пространството около себе си, съставяйки подробна, полезна карта за по-високи резултати в почистването. Лазерът работи с R16-J процесор, контролиращ капацитетът, и основен, Mali 400 процесор за всичко останало. Роботът може лесно да разпознава стаи и да планира икономични маршрути, които да пестят енергия и време. Mi Robot Vacuum Mop Pro има сензори против падане и удари, както и за преминаване през препятствия (кабели, килими), не по-високи от 2 см.

 

Роботът има три режима на работа – засмукване, мокро почистване и търкане. Всмукателната мощност при сухо почистване стига до 2100 РА, а нивото на шума варира между 69 и 76 децибела. Освен мощен мотор, Vacuum Mop Pro разполага с две четки – една, основна, която улавя всичко, застанало на пътя ѝ, и една, странична, която изтласква праха от ъглите към основата. Най-важна роля в сухото почистване има двойният филтър, който, за разлика от други модели в същата ценова категория, е мокър, което означава, че през него не може да минат дори най-фините прашинки и акари.


Можете да купите модела от тук  : https://robosector.eu/xiaomi-mi-robot-vacuum-mop-pro-prakhosmukachka-robot 

За мокрото почистване отговаря моп от микрофибърна тъкан, която може да се пере в пералнята или на ръка. За търкането трябва да изберете стаята или точното място, на което искате роботът да съсредоточи усилията си. Той може да се управлява както през дистанционно, така и през приложение за телефон. В комплекта ще намерите докинг система, кабел за зареждане, резервен моп и филтър.