Фирмата производител разработва технологии за почистване на басейни в последните 30 години. Резултатът от техните усилия се нарича Dolphin E10 – автономен робот за почистване на семейни басейни. Той е на достъпна цена, лек, лесен за използване и е идеален за всички видове басейни, включително сглобяеми.

 

Бсейнът е приятно място за отдих, но поддръжката му не винаги е лесна работа, след като на дъното му се отлагат мръсотия и листа. Вместо да го изпразвате и почиствате на ръка, използвайте Dolphin E10, който забърсва плочките и филтрира водата едновременно. Има две кошници – първата е с филтър за едри боклуци, а втората – за фини. След като се изпразнят, само се измиват с вода и се връщат обратно.

 

Dolphin E10 е подходящ единствено за пода, не за стените на басейна, но затова пък е експерт в областта си. Неговата гумена четка се движи два пъти по-бързо от самия него. Тя търка и почиства едновременно в продължение на час и половина. Ето защо роботът е подходящ за басейни с дължина до 8 м. Самият кабел е дълъг 12 м. За да не се заплита, той има приспособена малка шамандура, която го държи изправен през цялото време.

 

След като полира до блясък дъното на басейна Ви, Dolphin E10 трябва да се изкара от водата. Той е известен с това, че се освобождава бързо от нея и че, като цяло, е завидно лек, което означава, че може да бъде ползван от всеки. Също така, той е лесен за поддръжка и поправка. Този модел не разполага с приложение за телефон, затова пък има ефективен алгоритъм за почистване, наречен CleverClean, с който използва най-добрия маршрут за работа.

 

Съхранява се лесно – само го сложете на сухо да се отцеди водата, преди да го приберете. Може да се използва 2-3 пъти в седмицата за профилактично почистване на басейна.