Басейните са любимо място за отдих, забавление и тренировка. Когато са на открито обаче, в тях попадат множество замърсявания от дъждовна вода, листа, пръстта и праха по двора. Във филтъра му можете да намерите дори камъни. Почистването на басейн е продължителен процес, в който трябва да уловите листата от повърхността, да изчеткате стените, а след това и пода, за което Ви е нужна сила и телескопична четка.

 

Всички тези Танталови мъки могат да бъдат решени с един-единствен робот за почистване на басейни, наречен Dolphin E20. Той почиства подовете и стените на Вашия басейн, независимо дали е стандартен или наземен; от бетон или от PVC. Кабелът на робота е дълъг 15 метра, което го прави подходящ за басейни до 10 на 5 метра или общо 50 кв.м. Формата също не е от значение - Dolphin E20 се справя с овални и правоъгълни басейни. Можете да го ползвате в леко солено вода, като процентното съдържание не бива да е повече от 0,5%. Температурата на басейна да не е под 6С или над 34С.

 

Неговите мощни гумени четки се движат два пъти по-бързо от него. Заедно с кошницата на филтъра, роботът се справя отлично с улавянето и задържането на микроскопични водорасли и бактерии. Той не само търка мръсотията от плочките или мозайката, но също така филтрира водата. Кошниците му са две – едната има филтър за едри боклуци, докато другата – за дребни. Почистват се лесно.

 

Dolphin E20 е задвижван от интелигентна навигационна система, с която не само почиства по-ефективно, но и която му помага сам да се изкачва по стените. Стартира се бързо, работи в продължение на два часа и след като бъде изкаран, веднага освобождава водата от вътрешността си. Да се съхранява на сухо място до следващото използване. Роботът не разполага с дистанционно или приложение за телефон, но е сравнително лек и може да бъде използван от всеки.