ILIFE A8

 

Ако имате алергии или проблем с финия прах; ако искате интелигентно почистване, което да Ви говори и ако имате средно дебели или тънки килими, то роботизираната прахосмукачка ILIFE A8 е продуктът за Вас.

 

Методи за управление

Първият начин да стартирате А8 е чрез бутона върху самата машина. След като го натиснете, ще активирате автоматичния цикъл на почистване – по подразбиране. Другият начин за управление е чрез дистанционното. С него не само можете да избирате между различните цикли, но и да настройвате таймера. Графикът за почистване е седемдневен и можете да избирате един или няколко дни, както и определени часове, в които роботът да се включва сам.

 

Режим на работа

1. Ръчен режим – той Ви позволява да използвате стрелките на дистанционното, за да контролирате движенията на робота и да го насочите към специфично място за почистване.

2. Режим за ъгли – ще пратите робота до най-близката стена и той ще започне да се движи по картографираното пространство, почиствайки фуги и ъгли по пътя си. Този режим е препоръчителен за стопани на домашни любимци.

3. Точково почистване – това е режим за дълбоко почистване на места със силно замърсяване. Роботът се движи бавно, на спирали. Можете да пуснете програмата два пъти.

4. Максимум – увеличава едновременно скоростта на предвижване и силата на всмукване. Полезна функция, ако искате бързо почистване.

 

Навигационна система

Тя е и най-големият ъпгрейт на робота, спрямо предшественика му. А8 има камера, трето поколение навигационно картографиране и собствен софтуер. Работи с три CV-SLAM чипа за алгоритъм. Роботът събира изображения в паметта си и изгражда триизмерна карта на дома Ви, която непрестанно се обновява. А8 може да „вижда“ и тавана, което го улеснява в намирането на стени и ъгли, избягването на препятствия и други обекти. Движението на робота вече не е Х-образно – той почиства напред-назад в паралелни линии, за да не изпусне нито едно място по пода.

 

Видове повърхности

А8 е способен да се справи с повечето килими и с почти всички твърди повърхности. Освен двете странични четки, роботът притежава два типа основна четка – едната, стандартна, а другата – от релефна гума. Тя се използва за ламинат, камък, теракот, винил, паркет, дюшеме и подобни. Гумената четка няма да надраска лака и по-лесно ще събира фини власинки, косми от домашни любимци и ситен прах, в сравнение с обикновена четка. Освен това, тази четка е по-лесна за почистване. Не я използвайте върху килим – сложете стандартната четка.

 

Система за филтриране

Всички роботи от серията А на ILIFE имат двоен филтър против алергени, полен и фини косми. Първият филтър спира по-големите прашинки и предпазва мотора да не се навлажни. Вторият филтър улавя прашинки до големина 3 микрона, което означава 99% от всички невидими за окото частици. Препоръчително е да сменяте филтъра на всеки шест месеца. Ако имате алергия или домашен любимец, сменяйте го на три месеца. Колкото по-малко замърсен е филтъра, толкова по-ефикасно работи.

 

Батерия

Със своите 2600mAh роботът почиства в продължение на 120 мин., като времето за зареждане е три часа. Когато батерията падне под 10%, А8 се връща към дока за зареждане. За тези два часа прахосмукачката може да мине през 350 кв.м. твърда, гладка повърхност. Ако домът Ви има по-голяма площ, роботът ще продължи работата си сам, след като се зареди.

 

Особености

А8 е от моделите почистващи роботи, които нямат приложение за телефон. Не можете и да го управлявате с гласов асистент. Това обаче не означава, че роботът не може да Ви говори. А8 има вградени високоговорители, чрез които Ви уведомява кога е започнало почистването, кога е завършило и дали има проблеми с батерията. Ако пуснете робота в стая с твърде голямо замърсяване, има вероятност по колелата му да се заплетат косми и прах. В този случай той ще спре работата си и ще започне да издава сигнали, че е заседнал.


Вижте модела онлайн в нашия магазин тук https://robosector.eu/ilife-a8-prakhosmukachka-robot