Неповторимият почистващ робот S7 PLUS на ROBOROCK е живото доказателство за ново поколение хибридни прахосмукачки, които се учат от грешките и пропуските на предишни модели. Много собственици на домашни любимци бяха обезпокоени от непрестанно заплитащите се косми в страничната и основната четка. Затова S7 PLUS направи четките си изцяло гумени. По този начин те станаха по-гъвкави, достигат до всеки ъгъл, почистват се лесно и не се износват твърде бързо.


Работа

 

Обновените четки работят с по-голяма сила на засмукване, която в турбо режим достига 2500Pa. Независимо дали почиства меки или твърди настилки, роботът е способен да повдигне над 98% от дребните и едри боклуци, а след това да ги прехвърли в контейнера на докинг станцията си. Усъвършенстваната докинг станция събира праха по два начина – с и без торбичка, като и двете имат капацитет от 30 почиствания или осем седмици. Торбичката е препоръчителна за хора със сезонни и целогодишни алергии, тъй като има специален сертификат и лента, задържаща 99,9% от частици, не по-малки от 0,3 микрона.


Моп възможности

 

Друг голям проблем, който S7 PLUS разреши, е миенето на подовете. Предишните хибридни роботи просто влачеха мокрия моп след себе си, разнасяйки мръсотията из целия апартамент и навлажнявайки килимите. Сега мопът за миене и търкане е далеч по-съобразителен. Когато сензорите за близко разстояние засекат мека настилка, падът на мопа се повдига на 5 см. (VibraRise), а когато почиства твърди повърхности, вътрешната пружина го притиска надолу. В същото време падът прави по 3000 движения в минута, докато водният контейнер подава вода. Обемът му е 300 мл. и можете да го допълвате по всяко време.


Подобрения

 

Сред останалите подобрения на робота са адаптивните колела. Подобно на четките, колелата също имат гумено покритие. Те могат да поемат цялата тежест на робота и го държат близо до земята, но когато трябва да преодолеят препятствие, са способни да издигнат високо цялото тяло без проблем. Така няма да има нужда непрестанно да държите S7 PLUS под око.