Представяме ви Xiaomi HUTT W66 Window Cleaner Robot  - нов вид уред за почистване на прозорци с автоматичен воден спрей.

Този преглед е посветен на новия продукт от 2020 г на известния производител от Китай Xiaomi Mijia - робот за почистване на прозорци: модел Hutt W66. Устройството е предназначено не само да почиства прозорци. То успешно се справя  с почистването на огледала, витрини, плочки, дърво, керамика и други гладки повърхности.


Иновативният уред е снабден с лазерен сензор за откриване на препятствия, рамки на прозорци и стъклени ръбове, така че не е възможно да падне от височина. Също и няма да повреди нито рамката, нито собственото си тяло. В допълнение, необичайно дизайнерско решение са дюзите за навлажняване на микрофибърните кърпи при измиване на прозореца.

Роботът почиства стъклото бързо и ефективно, лесно се движи по повърхността, без да оставя следи, петна, драскотини или непочистени пространства.

HUTT W66 значително улеснява трудния процес на почистване на стъкла. С една дума: пести много време и усилия. Уредът е от ABS пластмаса в бяло, с квадратна форма и компактни размери: 231,5/ 231,5/ 76 милиметра. Теглото му е 1,57 килограма.

Близо до центъра има светодиод, който свети в синьо, когато устройството е активирано. Разположението на механичните бутони е ергономично и дава възможност да се работи с една ръка. Мощността на мотора му 650 мА*ч, зарежда се с литиево-йонна батерия. Разполага с няколко режима на работа, които се различават. Xiaomi HUTT W66 Window Cleaner Robot е оборудван с спрей бутилка и резервоар за вода от 150 ml. Този обем е достатъчен за почистване на повърхности от 70-80 квадратни метра.

Устройството може да се управлява както с дистанционното управление, което е в комплекта към него, така и чрез мобилно приложение за смартфон. И двата метода са удобни. Роботът за миене на прозорци Xiaomi HUTT W66 Window Cleaner Robot е чудесна алтернатива на ръчното почистване на прозорци, при положение, че е в средната ценова категория.