Най-добрите прахосмукачки роботи ще ви позволят да делегирате напълно почистването на подовете. Те ще намерят най-добрия маршрут и ще използват най-ефикасния режим, така че да оставят след себе си единствено блясък и чистота. Споменахме ли, че дори не се налага да сте си в къщи, за да дадете команда за почистване? Точно така, вече можете да почистите дома си, докато сте навън с приятели или на почивка.

Всичко това е факт, благодарение на технологичния напредък в сферата на роботизираното почистване, както и на неуморния труд от страна на компании, като iRobot, Xiaomi и ILife. Най-новите модели използват прецизни сензори, лазери и вградени камери, така че да могат да се движат безпроблемно във вашия дом и да избягват нежелани сблъсъци с мебелите или падания по стълбите. Интелигентните робо-помощници дори могат да преодоляват прагове до 2 см. и да разпознават вида на подовата настилка.

Космите от домашни любимци, микроскопичните прахови частици, алергените и акарите вече не представляват проблем. Така както вече не представляват проблем и упоритите замърсявания или разлятите течности. С всяка изминала година тези предани робо-домакини стават все по-добри и все по-интелигентни. Компаниите производителки не спират да ни изненадват, като с всеки нов модел вдигат летвата още по-високо. 2021 не е изключение от това правило и беше увенчана с някои от най-дългоочакваните прахосмукачки роботи. Кои са те? Нека видим!

iRobot Roomba S9 Plus


iRobot Roomba S9 Plus безспорно заема едно от челните места сред най-дългоочакваните модели прахосмукачки роботи. Интелигентният робо-помощник от следващо поколение се справя отлично с почистването както на твърди подове, така и на килими или мокети. Прахът, трохите, нечистотиите, упоритите замърсявания и акарите вече не представляват проблем. А когато Roomba S9 Plus установи, че се намира върху килим, тя автоматично ще увеличи всмукателната сила, за да почисти по-дълбоко и по-ефикасно.

Спецификации :

 • МОДЕЛ ROOMBA S9+ (9558)
 • КАПАЦИТЕТ НА КОНТЕЙНЕРА 0.5 L
 • РАБОТА С ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ ДО 120 мин
 • ВИРТУАЛНА СТЕНА ДА
 • WI-FI УПРАВЛЕНИЕ ДА
 • ВРЕМЕ НА ЗАРЕЖДАНЕ 120 мин
 • ТИП БАТЕРИЯ Li-Ion

Roomba S9 Plus определено е една от най-умните роботизирани прахосмукачки за 2021. Моделът предлага свръх прецизна навигация iAdapt 3.0 с интелигентно картографиране Imprint и технология vSLAM, тристепенна почитваща система AeroForce, както и функция за акустично и оптично разпознаване на нечистотиите Dirt Detect. В допълнение, интуитивният робо-домакин е оборудван с висока сила на засмукване от 2,200 Pa, мощна литиево-йонна батерия с капацитет от 3,300 mAh и контейнер за смет с обем от 400 мл.

Xiaomi Roborock S6 MaxV


Спецификации:

 • Разпознаване и избягване на обекти
 • До 180 минути време за изпълнение
 • Спомня си карти за до четири нива
 • Учене за идентифициране на обекти
 • Позволява ви да зададете зони без забавяне и без моп
 • Мощно всмукване
 • Интуитивно приложение
 • Лесна за почистване четка

Новият модел Roborock S6 MaxV, на технологичния гигант Xiaomi, е поредното доказателство за големия напредък в света на роботизираното домашно почистване. Изключително интелигентен, с високопрецизно картографиране и страхотен набор от функции, S6 MaxV ще ви впечатли още от самото начало. Мултистепенно картографиране, множество почистващи режими, сухо и мокро почистване, както и гласово управление, са само част от приятните изненади, които се крият под красивия външен вид на робота.

В допълнение Xiaomi Roborock S6 MaxV предлага високоефективна лазерна навигация LIDAR с двойна камера, революционен въздушен поток HyperForce, който генерира всмукателна сила от 2,500 Pa и мощна литиево-йонна батерия, с капацитет от 5,200 mAh и работен цикъл с едно зареждане до 180 минути. На лице са и прахов контейнер с обем 0.46 л, както и електронен воден резервоар с вместимост 0.3 л.

iLife V3s Pro

V3s Pro е един от най-дългоочакваните нискобюджетни модели роботизирани прахосмукачки за тази година. Китайската технологична компания iLife прави поредната крачка напред, като поставя под общ знаменател висока производителност и достъпна цена. Моделът се очаква да излезе по-късно тази година и определено ще предизвика интерес сред любителите на роботизираното домашно почистване.

Умният робо-помощник ще ви предложи всмукателна сила от 850 Pa, резервоар за смет с обем 0.3 л, и батерия с капацитет 2,600 mAh. В допълнение iLife V3s Pro ще може да се похвали с подобрена система за филтрация с HEPA филтър, както и с двучасов работен цикъл на почистване с едно зареждане на батерията, което е достатъчно за покриване на площ до 120 м2.