Както се изразяват от испанската фирма производител, техният модел CONGA 5090 е един от най-мощните в класа си със своите 8000Pa смукателна мощ. Но защо това е важно ? Тук голям плюс се оказва, че успява да събере по-добре мръсотията в ъглите и спомага робота да почиства по-ефективно. Робота прахосмукачка има възможност за интеграции с Google Assistant или Amazon Alexa, както и управление през мобилно приложение и дистанционно управление.

Робота подобно на други такива е умен и сканира посредством лазер (iTech Laser 360) помещението за почистване и след това преминава по най-добрия начин през площите за почистване. Conga се справя достатъчно добре както с дървени повърхности като естествен или изкуствен паркет така и с други настилки като керамика, плочки, килими, мозайки и други.

За почистване на килимите робота използва специален режим – Turbo, който гарантира максимално почистване. Тук отново голям плюс в по-голямата смукателна мощ, която се справя по-добре с почистването на килимите и техните нишки.

Чрез мобилното приложение можете да задавате райони, които да бъдат почистени или да избирате различни режими на работа на робота. Също така можете да следите позицията на робота и през кои места е минал. Също така може да се създават виртуални бариери, места където робота да не почиства - полезно, ако искате например да предпазите робота от кабели, детски играчки, инструменти и др.

Основния плюс идва при този модел с дистанционното управление – то позволява работа на робота дори и без да има налична WI FI мрежа както и улеснено управление на основните фуннкции на робота.

Cecotec Conga 5090 разполага и с функция МОП и контейнер за вода, с което допълнително спомага да цялостното почистване на дома ви.

Друг плюс е допълнителната силиконовата четка, която е предназначена за собственици на домашни любимци. Чрез допълнителната четка можете да оберете по-добре космите от котки, кучета и др.