Представете си всичко, което обожавате в една прахосмукачка робот и го умножете по десет. Дори тогава Roborock S7 MaxV Ultra ще има с какво да ви впечатли. Край на двуизмерните карти – вече имате 3D поглед над дома си. Забравени вещи? Няма проблем - S7 MaxV Ultra ще мине покрай тях, без да ги докосне. Почистване? Грижа за робота? S7 MaxV Ultra е почти изцяло независим, благодарение на своята усъвършенствана докинг система, която не само изпразва контейнера му за прах, но и се грижи за почистването на останалите му компоненти.

3D картографиране

Най-новият изкуствен интелект Reactive AI 2.0 с RGB камера и добре познатата система за навигация и картографиране LiDAR PreciSense превръщат невъзможното във възможно. S7 MaxV Ultra не само създава уникално нова 3D карта на дома ви, но планира маршрута си в реално време, внасяйки нови поправки и преизчислявайки алгоритъма си, за да преодолее непредвидени препятствия, да се справи по-бързо и находчиво с поставените му задачи, като през цялото време харчи разумно батерията си. С Reactive AI 2.0 роботът е с 22% по-точен в изчисленията си и със 70% по-ефективен в работата си. Ще останете очаровани от начина, по който изглежда дома ви в очите на робота и ще имате възможност да избирате между 3D, 2D и визия Матрица, за да задавате по-ясни команди и да назначавате по-подробни графици.

Почистване

Съчетанието от триизмерен скенер и RGB камера позволяват на S7 MaxV Ultra не просто да открива препятствия пред себе си, но и да ги разпознава по формата, контурите и обема. Накратко, той знае кога пантофите са пантофи, а чорапите – чорапи. Това му помага да чисти близо до солидни обекти, но да стои далеч от животински екскременти. Работи еднакво добре в осветени и неосветени помещения. Основният контейнер е с вместимост 400 мл., докато водният е 200-милилитров.Приложението за телефон ви дава възможност да изберете какво почистване очаквате за отделните стаи в дома си. Дори да не конкретизирате, винаги можете да разчитате на неговата 5100Pa мощност на засмукване, като имате предвид, че предшественикът му достигаше едва половината от неговия потенциал. Но, подобно на него, щом сензорите засекат килим, повдигат мопа, за да не оставят мокри следи. Върху твърди повърхности главата на мопа оказва непрестанен натиск и вибрира с честота до 3000 пъти в минута (VibraRise), елиминирайки дори засъхналите петна. Основната четка е мултифункционална и подходяща за всички видове повърхности, без да се заплита в козината на домашните ви любимци.

Докинг система, вдъхновена от Властелина

Ако един пръстен е способен да властва над всички, то докинг системата на S7 MaxV Ultra контролира всеки аспект от неговото представяне и почистване. На вид може да ви се стори малко груба и тромава, но това са само отделните секции, първата от която отговаря за почистването на моп пада, прокарвайки четка и просмуквайки го с вода, за да почисти влакната му. Тази функция се активира по време и след цикъла на почистване.Второто отделение пълни наново контейнера с вода на робота, така че той да може да покрие площ до 300 кв.м. Третото отделение е най-голямо и побира в себе си събрания прах в продължение на седем седмици при средно замърсяване. Не на последно място, докинг станцията зарежда S7 MaxV Ultra с 30% по-бързо от неговия предшественик, което означава че той ще се залови отново за работа 30% по-рано.

Други функции

Ако сте фенове на опцията за гласов контрол, но нямате гласов асистент у дома, то ще останете приятно изненадани от възможността да управлявате своя S7 MaxV Ultra чрез приложението за телефон. Само му кажете да спре и той ще го направи. Не се притеснявайте, че би могъл да остави следи по дървените повърхности. Неговите колела и четки имат защита ScratchSafe, както и Seniset сензор за повърхности.