Цар на самопочистващите се роботи - това е обновеният S9+ на iRobot. Компанията производител взима всичко, което ценим и обичаме в i7+ и го надгражда. Като начало, S9+ има D-образен дизайн, който му позволява да почиства труднодостъпни ъгли, освен това е и по-нисък, което му помага да минава под повечето мебели. Да не забравяме отличителния му меден диск, който подхожда идеално на общата естетика и станцията за зареждане. 

S9+ притежава най-силната и интелигентна всмукателна сила, която сме виждали при прахосмукачка робот - 40 пъти повече от предишния модел. Без проблем се справя с твърди подове и тънки килими, извличайки и най-фините прашинки или косъмчета, благодарение на своята тристепенна система за вакуумиране. Това го прави изключително подходящ за стопани с домашни любимци. 

Според производителя, капацитетът на торбичката за прах в станцията за зареждане може да бъде сменена чак след 60 дни. Можете да бъдете уверени, че за това време S9+ сканира и изучава дома Ви с най-модерния си навигационен сензор vSLAM и използва алгоритъма Imprint за интелигентно картографиране. Крайният резултат можете да видите на приложението си за телефон, откъдето не само ще получите достъп до скритите функции на робота, но също така ще можете да го следите, контролирате и да задавате предпочитани графици за почистване. Роботът може да различава предназначението на различните помещения и да прилага разнообразна тактика за работа. 

S9+ е по-съобразителен от всякога - той съхранява информация за времето, в което полените във въздуха са най-много и кога домашният Ви любимец сменя козината си. По този начин той Ви предлага допълнително почистване, което да Ви отърве от досадния проблем. Сензорите му могат да засекат и кога роботът се намира върху килим, с което автоматично се увеличава мощността на мотора. Това, плюс по-широката основна четка, ще елиминират 99% от полените, алергените и плесента. Нищо от това няма да премине нито през филтъра, нито през торбичката за прах.