Станцията за зареждане и изпразване на контейнера вече не е проект в бъдещето, но факт. При това, торбичката за смет е по-голяма от очакваното – цели четири литра, достатъчни да издържат 49 дни в домове с високо замърсяване и 65 при средно и ниско замърсяване. Малка, подвижна, интелигента и подобна на пчела-работничка, Dreame Bot Z10 Pro разучава дома Ви, чертаейки и обновявайки плана си за почистване. Благодарение на своята 3D система за навигация LiDAR SLAM, роботът може не само да засича обекти и препятствия пред себе си, но също така да ги разпознава – любимите Ви пантофи, краката на масичката за кафе, играчките на детето и топката на домашния любимец. Дори дебелината на килима не убягва на свръхчувствителните сензори.


Характеристики

  • Размери: 35 см х 9,68 см.
  • Смукателна мощност: 4000 Pa.
  • Капацитет на кошчето: 400 мл.
  • Капацитет на резервоара за вода: 150 мл.
  • Батерия: Li-Ion 5200 mAh.
  • Ниво на шум: 67 dBA.
  • Автоматично изпразване на контейнера: 4L.
Даже тогава Bot Z10 Pro може да попадне в непредвидена ситуация, но заради обновения си дизайн и с помощта на V-образната основна четка от силикон и влакна, роботът успешно ще разплете и изсмуче най-упоритото кълбо косми, конци и прах. В края на цикъла си (който продължава не повече от 150 мин.) прахосмукачката ще се прибере и ще изпразни контейнера за прах в докинг станцията.

 

Също толкова впечатляваща е функцията за мокро почистване. Контейнерът за вода и падът на Bot Z10 Pro имат сходна форма и позволяват лесно и безпроблемно да бъдат инсталирани в задната част. Чрез комбинация от натиск и интелигентно водоподаване, роботът е способен да почисти теракота в кухнята, ламината в дневната, плочките, балатума и други повърхности.

 

Контейнерът за прах е с обем 400 мл., този за вода е 150 мл., а нивото на шума не надвишава 64 dB въпреки всмукателната сила на мотора от 4,000 Pa. Времето за зареждане на Bot Z10 Pro е три часа. Има опция за гласов контрол през Алекса или чрез дистанционното управление, включено в комплекта. Чрез настройката на графици за почистване можете да определени зони, които да се почистват в определени дни, докато сте на работа или на почивка.