Xiaomi Viomi Alpha 3 AI напълно ви освобождава от ангажимента за почистване и максимално го улеснява. Двоен резервоар за вода от 4 л за самопочистване на мопа + сушене с горещ въздух на 50° + електролизирана вода за стерилизация.

Лесно почистване на мопа без намеса

След като почисти дадена зона, Alpha 3 автоматично ще се върне към базовата станция, за да почисти мопа, и не е необходимо да изваждате мопа ръчно. Почистването е по-лесно, без да замърсявате ръцете си. Въртящият се с възвратно-постъпателно движение дизайн на висящата и почистваща дъска за миене може дълбоко да почисти мопа и да премахне мръсотията. Електролизираната вода може да предотврати появата на микроби и бактерии. Предпазва здравето ви от досег с химически компоненти. След почистването моповете ще се изсушат автоматично с 50° горещ въздух. По мопа не остава остатъчна вода, което предотвратява развитието на плесен, бактерии и миризми, така че да се намали вторичното замърсяване.

Модерно измиване с моп

Xiaomi Viomi Alpha 3 AI цялостно модернизира модула за моп. Миенето с моп с възвратно-постъпателни вибрации може ефективно да отстрани упоритите петна; повдигането на мопа може да избегне вторичното замърсяване. Миенето с моп с високочестотни вибрации може ефективно да отстранява втвърдени петна от кафе, мръсотия, отпечатъци от обувки и да има по-добра ефективност на почистване.

Ултразвукова идентификация

Alpha 3 може интелигентно да идентифицира килимите с ултразвукова функция, а автоматичното повдигане на мопа предотвратява намокрянето на килима. По принцип мопът може да се повдига до 8 мм. Но ако килимът е твърде дебел, предлагаме да изберете режима "избягване на килими" в разширеното приложение MIHOME APP.

360° LDS Lidar / сензори

С 360° LDS Lidar + 8 инфрачервени ToF сензора за избягване на препятствия, той може бързо да сканира дома ви и да създаде карта, точно да избягва препятствия без прекъсвания.

Мощност

Силното засмукване 3200PA може лесно да улови финия прах по пода, косата по килима и други ежедневни замърсявания. Снабдена с батерия с голям капацитет 5200mAh, можете да почистите около 180 кв. м (1940ft²) голям апартамент с едно зареждане. Почистването на 180 кв. м. с едно зареждане е тествано в стандартен режим от лабораторията на VIOMI. Действителната употреба може да варира в зависимост от режимите на работа и навиците на използване.

Какви възможности и приложения ползва ?

Alpha 3 има богати функции чрез Mihome APP, с които лесно можете да регулирате режимите на почистване, да персонализирате графика на почистване, да записвате карти и да задавате режим "избягване на килими". Освен това можете да управлявате с глас чрез Google home и Alexa, за да улесните максимално контакта си с вашия високотехнологичен помощник.

Когато отворите приложението на смартфона си, в горната част на дисплея се показват: зоната на почистване, зарядът на батерията и времето, прекарано в почистване.

Удобно за ползване приложение

Приложението дублира бутоните на контролния панел и дава достъп до допълнителни функции като: стартиране на почистването в автоматичен режим; взаимодействие с карта; възможност за избор на 3 вида почистване в зависимост от инсталирания контейнер-сухо, комбинирано и мокро; за сухия режим се предлага-регулируема мощност на засмукване (4 нива - тихо, стандартно, средно и максимално); в режим на мокро почистване са налични - 3 нива на регулиране на водата; редактиране на изградената карта - тук можете да обединявате, преименувате и разделяте стаи; създаване на виртуални стени и зони с ограничен достъп; изпращане на почистване до определена точка; изпращане за почистване на определена зона; задаване на таймер (изберете час, ден от седмицата, конкретен тип почистване, подходяща мощност на засмукване и ниво на навлажняване, както и помещенията, които трябва да се почистят); списък с карти - в този елемент можете да изберете подходящата карта за определен апартамент или етаж, ако става въпрос за многоетажна къща, в паметта се съхраняват общо 5 различни карти. те могат да се изтриват и да се създават нови; освен всичко изброено по-горе, потребителят може да калибрира сензорите, да споделя управлението с други потребители, да актуализира фърмуера и да зададе парола.