С всеки изминал ден ежедневието ни става все по-забързано. Дневните ни работни задачи се увеличават непрекъснато, а времето, прекарано с любимите хора или вършейки любими наши занимания става все по-малко и ппо-ограничено. Точно това ни подтиква непрекъснато да се обръщаме към непрестанно развивщите се технологии за помощ в работата ни. Всеизвестен факт е, че в някои неща технологиите и роботите са много по-добри от хората. Да, те нямат разум и душа, но определено иноватиният и непрекъснато подобряващ се изкуствен интелект може да ни бъде от огромна полза.

Незаменим помощник


Едно от нещата, които можем да си спестим в ежедневната работа, което е неприятно за повечето от нас и в същото време отнема доста от нашето време през деня, е почистването на пода у дома. Всеки от нас обича да му е чисто, но за да бъде така трябва да се полагат грижи – и тук на помощ идва прахосмукачката робот. Любимият домашен помощник на всяко домакинство. Ще си кажете, че това е една глезотия, за която няма нужда да харчите своите пари? Е, ние сме тук, за да ви оборим и да ви покажем точно обратното – интвестицията си връща парите многократно! В тази статия ще разгледаме ползите от прахосукачката робот и как тя ни спестява от домашната работа. 

Безупречни резултати


Да започнем с нещо, на което всички държим, щом се захванем с почистването – искаме резултата да бъде безупречен. Гарантираме ви, че след като оставите да почисти например модел като Xiaomi Dreame Bot Z10 Pro, който е оборудван с усъвършенстван безчетков двигател и невероятните 4000 Pa мощност на засмукване – няма да откриете и следа от прах или мръсотия, по която и да е от подовите настилки в дома ви!
Алергиите и раздразненията от замърсяване и фини прахови частици са голям проблем за много от нас, включитлено и нашите деца. Домът е място, на което трябва да се чувстваме комфортно и в безопасност. Точно затова е изключително важно почистването от подобен тип замърсяване да е много прецизно. Тук е моментът да споменем, че прахосмукачката робот iRobot Roomba s9+ притежава филтър AllergenLock Bag, направен от специален материал и с висока ефективност, който успешно улява 99% от алергените, плесените, прашеца и акарите. Разгледайте видовете ТУК

Полезни за хора с домашни любимци


Прахосмукачките роботи са много полезни и при хора, които обичат домашните любимци. Да, радваме им се, грижимсе за тях, но неизбежно следите от косми са навсякъде по пода и трябва да бъдат почиствани редовно. Интелигентният домашен робот ILIFE X660 (A8) е перфектното решение за справяне с този проблем. Той е снабден с иновативна система от ново поколени CyclonePower, която почиства перфектно благодарение на две странични четки и две взаимнозаменяеми въртящи се четки, които се комбинират с невероятната всмукателна мощ, за безупречен краен резултат. Гарантираме ви, че няма да остане и следа от космите на вашия любимец както по плочките и паркета, така и по килима.
След като обърнахме внимание на факта, че прехосмукачката робот почиства в пъти по-добре и по-качествено от човешката ръка, нека разгледаме и факта колко много ни улеснява тя. Моделът интелигентна прахосукачка Cecotec Conga 5490 например разполага с модул Wi-Fi, който позволява устройството да бъде контролирано чрез мобилно приложение. Точно така, може да почиствате, настройвате робота за почистване или да избирате програмата, на която да работи, без дори да бъдете у дома! Освен това, технологията VirtualVoice ви позволява да използвате различни гласови команди, с които да управлявате процеса на работа.

Нека да систематизираме информацията до тук. Прахосмукачката робот почиства перфектно, без да оставя следа от замърсяване. Тя влияе положително на вашето здраве, премахвайки дори и най-фините прахови дразнители. Почиства дори и неприятните косми от вашия домашен любимец. Спестява ви изключително много време и може да се контролира на практика от всяко място. И не на последно място – прахосмукачката робот почиства вместо вас!