Пролетта е тук и всяка домакиня се подготвя за сезонното миене на прозорците в дома. Трябва ли обаче това да бъде толкова трудоемко и да ни отнема толкова много време и усилия? Естествено, че не! Технологиите в днешно време се развиват до такова високо ниво, че вече съществуват редица иновативни домашни роботи, които могат успешно да ни отменят в домакинската работа. В тази статия ще разгледаме малка част от актуалните модели роботи за прозорци, които за кратко време ще станат ваши най-добри приятели.

Преглед Hobot 288

Преглед Hobot 288


Първият модел, който ще разгледаме е Hobot 288 – иновация в почистването на стъкла! Оборудван с множество сензори, с които чудото на технологията има умения да измерва височини и разстояния. Благодарение на това, той е изключително подходящ за прозорци без рамка, стъклени врати, огледала, душ кабини, стени с плочки и други гладки повърхности. Моделът ви предлага три различни програми за автоматично почистване, спрямо степента на замърсяване. Безопасността е изключително важна, затова уредът притежава аварийна батерия и предпазно въже, които го предпазват от падане в случай на спиране на захранването. Може да контролирате устройството дистанционно чрез мобилно приложение , което ще откриете в App Store (iOS) и Play Store (Android). Hobot 288 – гаранция за чисти прозорци, докато си почивате!

XIAOMI HUTT W55

XIAOMI HUTT W55

Следващият модел, с който ще ви запознаем е XIAOMI HUTT W55. Моделът притежава изключително висока всмукателна мощност, което му позволява да се справи с всякакви гладки повърхности, почиствайки перфектно всички упорити замърсявания. Мопът на XIAOMI HUTT W55 е четиристранен, еластичен и изработен от еластичен вискозен материал, което му позволява да оставя повърхностите кристално чисти, без да ги замазва. Притежава изключително мощен, безчетков двигател, който работи с 2500 оборота в минута, а максималното засмукване е 2800Pa. Моделът е оборудван със сензор, който го предпазва от дръжките и ръбовете на прозорците. Почистете банята, огледалата, прозорците или душ кабината без никакви затруднения!

Mamibot iGLASSBOT W110-T

Mamibot iGLASSBOT W110-T

Преминаваме към Mamibot iGLASSBOT W110-T  - перфектно съотношение цена качество! Изкуственият интелект на робота му позволява да избере най-ефективния маршрут за почистване. Работата му се извършва с помощта на две висококачествени кърпи, които почистват повърхностите до блясък. След употреба, кърпите могат да се свалят и изперат в пералня с цел многократна употреба. Уредът е изключително бърз и почиства един квадратен метър само за 2 минути и половина! Mamibot iGLASSBOT W110-T  също така е много тих и по време на работа нивото на шум е едва 65 dB. Мощната му аварийна батерия издържа 20 минути в случай на спиране на тока, което позволява на уреда да остане на прозореца без да падне. За ваше удобство може да го управлявате с мобилно приложение или с дистанционно.

Conga WinDroid Excellence 970

Conga WinDroid Excellence 970

Друг особено актуален модел, за който ще ви разкажем в Conga WinDroid Excellence 970. Много бърз и интелигентен, роботът е оборудван с иновативен изкуствен интелект, който му позволява да сканира ръба на прозореца и също така притежава цели четири различни програми за почистване, между които може да избирате. Той почиства чрез непрестанно движещо се махало, което търка повърхностите и успява да премахне и най-трудните, засъхнали петна. Въпреки, че се използва само с енергия от електрическата мрежа, уредът е изключително безопасен, защото при токов удар или проблем със захранването се активира аварийната батерия, която го държи на прозореца до 15 минути без да падне.

Това са малка част от техническите характеристики и позитивите на актуалните роботи за почистване на прозорци, които ви представихме в статията. Независимо на кой от моделите се спрете е сигурно, че не само ще се улесните в извършването на домакинската работа, но и със сигурност ще останете изключително впечатлени от невероятните, безупречни резултати, които уредите оставят след себе си всеки път!